Om oss

Johan Isaksson

Johan Isaksson började dyka 1995 och har sedan dess gjort en bit över tusen timmar under vattnet i trettiotalet länder runt om i världen. Från början utbildad inom PADI och numera instruktör för NAUI med certifieringar från ytterligare ett halvdussin dykorganisationer inom allt från riktigt djup dykning till avancerad vrakutforskning. Förutom utbildningsdelen är han aktiv inom så kallad teknisk dykning med expeditionsdykning till djup förbi 100-metersstrecket liksom utforskning i gruvor hemma och grottor utomlands. Det har dock aldrig minskat glädjen med att nosa runt ett rev på ett par meters djup i våtdräkt och enkelflaska eller att spana på hajar vid ett rev någonstans.

Utöver dykningen är han småbarnsförälder med knattar födda 2010 och 2014 som ännu ej börjat dyka och arbetar till vardags som läkare på medicinkliniken i Gävle. Specialist i internmedicin och sedan 2008 också formellt utbildad inom dykmedicin.

 

johan_1

Björn Jakobsson

Björn började sin bana 2005 i Karlstad där han tog sitt PADI Open water. Efter några års aktivt dykande och vidareutbildningar löpte han linan ut 2009 och började jobba nere i Thailand som Divemaster. Valet att gå vidare till instruktör tog han ett år och x antal hundra dyk senare och 2010 var utbildningen klar. Tack vare sin gedigna utbildning som Björn förskaffat sig i det klimat svensk dykning erbjuder blev han genast populär bland turister som tänkt sig fortsätta dyka "där hemma" efter avklarad kurs på semestern.

Förutom äventyren nere i Asien har Björn även lyckats bocka av många spännande dykplatser runt om i Europa och Afrika (Läs Egypten). Sedan 2016 är även Björn inbiten teknisk dykare med lite djupare vrak men framför allt gruvorna i Sverige samt de enorma grottsystemen i Mexiko som huvudmål.

2019 fortsatte utbildningen och Björn är numera även aktiv dykare på JJ-CCR

Ingen av Björns kurser är den andra lik och det finns gott om historer i lager för ytintervallerna mellan kursdyken, det är ett löfte.

330A4680_crop

Rickard Rothpfeffer

Rickard inledde sitt dykäventyr 2015 i Mocambique där han volontärarbetade på ett forskningsprojekt på marin megafauna. Han upptäckte då hur fascinerande den miljön under ytan kan vara och har sedan dess bara blivit mer och mer förälskad i den naturen. Efter det sa han upp sig från jobbet och fortsatte som Dive Master på Zanzibar. Där byggde han upp majoriteten av sin erfarenhet som dykare och kan än idag drömma sig tillbaka till dom varma och klara vattnen i den indiska oceanen. 2017 bar det av till kallare vatten i Sydafrika där han utbildade sig till instruktör och sedan den dagen har passionen för att dela med sig av dykningen bara vuxit sig starkare.

Väl hemma i Sverige igen började han jobba som badvakt på Fjärran Höjderbadet och det var där han och Björn träffades. Numera driver den dynamiska duon dykutbildningar tillsammans och förhoppningen är att passionen för dykningen ska smitta av sig till så många som möjligt.

62164134_2178384298948567_3039612685399359488_n