Open water diver, Nybörjarkurs i dykning

Lär dig dyka!

Under den här kursen utbildas du från grunden i teori och praktik kring sportdykning. Vi börjar med teori och startar den praktiska delen i pool innan vi flyttar utomhus för uppdyken. Kursen avslutas med ett teoretiskt prov. Vi kör små kurser för att maximera tiden med instruktör och tiden i vattnet - det som i slutänden gör dig till dykare.

Hos oss utbildas du i torrdräkt inför utedykningen då vi anser att det är det enda rimliga i de vattentemperaturer vi har i Sverige. All utrustning ingår i kurspriset när du går kurs hos oss och man behöver alltså inte köpa något i förväg. Ta i stället chansen att prova på litet olika modeller och varianter under kursens gång. Vill man köpa egen utrustning hjälper vi gärna till med råd och tips men vi har ingen egen utrustningsförsäljning då det i vårt tycke styr förslagen mot vad som är bra för den som säljer snarare än köparens bästa.

Efter avslutad kurs har du färdigheter för att göra självständiga dyk tillsammans med en parkamrat ner till 18 meters djup.

Kursupplägg
Teori enligt överenskommelse. Möjlighet finns till självstudier och avstämning
Pooltid, minst 5 timmar fördelat på två eller fler tillfällen
Utedyk, minst 4 stycken fördelat på två eller fler tillfällen

Vanligtvis förläggs pooltiderna till Fjärran Höjder och utomhusdyken till stenbrottet i Tierp men vi anpassar kurserna efter elevernas önskemål. Uppdyk/Utomhusdyk går tex. förlägga på västkusten över en helg.

Grundkrav

  • Femton år gammal (från 12 år efter särskild överenskommelse)
  • Simkunnig och med god vattenvana
  • Fullt frisk (Hälsodeklaration går att läsa här)

 

Göra uppdyken utomlands / annat dykcenter (Referral)

Det finns möjlighet att göra endast pool och teori med oss i Gävle för att sedan ta med sig sina nyvunna färdigheter till annat dykcenter och göra sin avslutande del där. Vi skickar då med information om vilka övningar ni gjort, så tar dykcentret på plats hand om resten.

Felicia_rund

Pris

Full kurs 5500 kronor

Ingår gör kursmaterial, certifieringsavgift, lån av all utrustning inklusive torrdräkt samt medlemskap i den lokala dykklubben. Vid uppdyk utanför närområdet tillkommer kostnader för resa/logi för elev samt för instruktör.

Referral 3000 kronor
Endast uppdyk med referral från annat dykcenter 2500 kronor